Back

In een paar stappen een zakelijke laadpalen

januari 2022

Geen gedoe, alleen gemak, you’re in charge

Uit onderzoek van REVOLT blijkt dat 6 op de 10 bedrijven niet willen of kunnen investeren in laadpalen voor zakelijke elektrische auto’s. Daarnaast is netverzwaring een probleem voor veel bedrijven waardoor ze niet voldoende capaciteit vanuit het net hebben om elektrificatie van het wagenpark mogelijk te maken. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn op jouw parkeerplaats? In vijf stappen bepalen we samen met jou hoe jouw elektrische wagenpark er in de toekomst uit kan zien.

1. Scan

Om een wagenpark te elektrificeren zijn, naast het leasen of aanschaffen van elektrische auto’s, verschillende stappen van belang bij het realiseren van de juiste laadpalen op jouw bedrijfslocatie. Allereerst maken we samen een inventarisatie scan van jouw bedrijf. Hoeveel elektrische voertuigen telt jouw wagenpark nu? Hoe ziet jouw wagenpark er over drie jaar uit? En welke voorzieningen zijn er aanwezig? Door dit in kaart te brengen hebben we een goed beeld van jouw laadbehoefte.

2. Technisch plan

Aan de hand van de scan wordt gekeken of de huidige situatie toereikend is voor jouw laadbehoefte. Vervolgens wordt een technisch plan opgesteld waarin we samen de meest passende oplossing zoeken.

3. Van scan naar laadpalen

Na uitwerking van het technisch plan nemen we je graag mee in wereld van laadvoorzieningen. De investering in laadvoorzieningen zijn vaak hoog waardoor het financieel onaantrekkelijk kan zijn om deze investering te doen. Graag denken we met jou mee, om te zien of er fiscale maatregelen en subsidies zijn, zoals het Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu-investering (VAMIL).

Bovendien zorgt onze as-a-service laadoplossing ervoor dat de investering in laadvoorzieningen aanzienlijk verkleind wordt. Voor een vast bedrag per maand maak je gebruik van laadpalen op jouw parkeerplaats. Wanneer je kiest voor advertenties op jouw laadpalen, kun je de kosten verder reduceren.

4. Installatie

De laadvoorziening wordt in drie fase geïnstalleerd. Eerst wordt indien nodig de huisinstallatie aangepast waarna de bekabeling vanaf de installatie naar het pand wordt aangelegd. Vervolgens wordt de bekabeling vanaf het pand tot aan laadpalen gelegd. Hierin zitten de grondwerkzaamheden met bijbehorende procedures zoals een KLIC-melding bij inbegrepen. Tot slot worden de laadpalen geplaatst en zijn ze klaar voor gebruik!

5. Onderhoud

Het is belangrijk om de laadpalen goed te onderhouden, deze zorg nemen we je graag uit handen. Geen gedoe, alleen gemak, you’re in charge.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op jouw parkeerplaats? We vertellen je graag in een online kennismaking wat de mogelijkheden zijn op jouw parkeerplaats.

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.