Back

Start-up REVOLT biedt radicale transitie elektrische mobiliteit

Elektrische auto bij Revolt Laadpaal
juni 2021

1 min

Persbericht

Bedrijven willen laadpalen, maar willen niet de investering doen 

De vraag naar elektrische voertuigen stijgt snel en zal blijven stijgen; dit maakt dat de behoefte aan laadpalen groeit. Elektrische rijders willen kunnen laden op locaties waar ze tijd doorbrengen. Of het nu gaat om vakantieparken, sportclubs of op kantoor. Onderzoek wijst uit dat bedrijven de investering niet willen doen. Hoe zit dit?

Uit onderzoek van REVOLT blijkt dat bedrijven moeite hebben met het inrichten van de juiste laadfaciliteiten om het wagenpark en de parkeerplaats verder te elektrificeren. “Bedrijven willen laadpalen, maar willen niet de investering doen”, zegt REVOLT-oprichter Jeroen van de Ven. “Met dit gegeven en vanuit de groeiende vraag naar laadpalen, laadoplossingen en laadcapaciteit is REVOLT ontstaan. We zien bedrijven struggelen met het elektrificeren van hun wagenpark en parkeerplaats en alles wat erbij komt kijken. Met REVOLT bieden we een ontzorgende alles-in-één laadpaaloplossing.”

Met het oog op de snelheid van de ontwikkelingen voor laadtechnologie is een laadpaal uit 2021 hoogstwaarschijnlijk in 2025 alweer gedateerd. En met de komst van steeds meer as-a-service-diensten, waar gebruik wordt verkozen boven bezit, is het volgens Jeroen van de Ven onlogisch dat bedrijven nog kiezen om te investeren in kostbare laadtechnologie die de komende jaren in hoog tempo doorontwikkeld wordt. Vorig jaar besloot REVOLT zich in te zetten voor een radicale transitie om duurzame mobiliteit verder te brengen. REVOLT is de eerste in de markt die laadpalen heeft uitgevoerd met imposante digitale out-of-home-displays en het als een service aanbiedt bij bedrijven en vrijetijdlocaties zoals winkels, vakantieparken en sportclubs. De unieke laadpalen van REVOLT zijn voorzien van grote, in het oog springende digitale displays die fungeren als een geavanceerd medianetwerk, en bieden merken een manier om werkende mensen en consumenten te bereiken vlak voordat ze een kantoor of locatie bezoeken. 

Van bezit naar gebruik

REVOLT wil de laadpalenmarkt voor bedrijven en locaties veranderen met een alles-in-één laadoplossing. Ze leveren de laadoplossing in abonnementsvorm waarmee ze klanten volledig kunnen ontzorgen en de elektrificatie van het wagenpark of de parkeerplaats mogelijk maken. Je doet geen investering, maar betaalt een bedrag per maand voor de gebruiksoplossing. De abonnementenservice van REVOLT zorgt ervoor dat bedrijven altijd beschikken over de laatste laadtechnologie en dat zij alleen voor het gebruik een bedrag per maand per laadpaal betalen. Door het toevoegen van digitale out-of-home-advertenties op de laadpaal kunnen de abonnementskosten in veel gevallen zelfs richting de € 0,- per maand per laadpaal. Door de opbrengsten van de advertenties verdient REVOLT de investering op een andere manier terug waardoor bedrijven minder dan 65 procent terugbetalen; dit maakt het as-a-service-model compleet. Daarnaast zijn de laadpalen een nieuw middel voor adverteerders om hun doelgroep te bereiken en zorgen ze voor een hoogwaardige uitstraling op kantoren en andere bestemmingslocaties.

Regulering van het energienetwerk

Bij een toenemende vraag ontstaat ergens anders vaak een tekort. In het geval van de versnelde elektrificatie van wagenparken of plaatsen van meer laadpalen begint laadvermogen een issue te worden. “Meer elektrische auto’s betekent meer laadpalen en meer laadpalen betekent meer stroom. De hoeveelheid stroom die nodig is, past niet altijd in het energienet van bedrijven. Dan heb je netverzwaring nodig. Dat is niet alleen heel kostbaar, maar het kan wel negen maanden tot drie jaar duren voordat het geregeld is. Naast het feit dat bedrijven niet zo lang willen wachten, is het de vraag hoe duurzaam de netverzwaring in de toekomst is”, zegt Van de Ven. Om in de nabije toekomst het capaciteitsprobleem van bedrijven op te lossen, heeft REVOLT in samenwerking met Northvolt en Pon Power een mobiele batterij ontwikkeld die bedrijven voorziet van flexibele energieopslag. “Met de REVOLT batterijen kunnen bedrijven stroom opslaan en inzetten wanneer nodig zonder een grote investering te doen.” 

Impact hebben

Om bedrijven te helpen verduurzamen, lanceert REVOLT het samenwerkingsplan ‘Samen laden we verder’, waarbij ze gratis laadpalen aanbieden aan bedrijven die een bijdrage leveren aan de maatschappij. “Komende jaren willen we de verduurzaming van mobiliteit versnellen en zo de CO2-uitstoot verlagen door altijd en overal energie beschikbaar te maken voor elektrische mobiliteit”, zegt Van de Ven. “Om dit te realiseren, bundelen we onze krachten en bieden we gratis laadpalen aan. Zo maken we ons laadnetwerk zo toegankelijk mogelijk en helpen we bedrijven om een emissieloze parkeerplaats in 2030 te realiseren.” Organisaties kunnen zich inschrijven via www.samenladenweverder.nl.

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.