Back

Een Sales Stage bij REVOLT

december 2021

Hoe ziet een dag eruit als Sales stagiair?

Een dag in de Sales heeft veel variatie. Bij Revolt beginnen wij de dag altijd om 8:45 met een daily huddle, hierin bespreken we kort wat we de dag ervoor hebben gedaan en wat er op de planning staat voor die dag. Het salesteam, waar ik onderdeel van ben, is momenteel veel bezig met het voeren van gesprekken met potentiële klanten. Deze potentiële klanten komen op verschillende manieren terecht bij Revolt. Daarnaast experimenteren wij met outbound sales campagnes, een leuke oefening om op een andere manier in contact te komen met potentiële klanten!

Een geslaagd voorbeeld van hiervan is Tastan Investment. Tastan Investment realiseert woonruimte in oude kantoorpanden, zo ook in Zaandam, waar ik woon. Ik reed geregeld langs het project en het viel mij direct op dat er nog geen laadpalen stonden op de parkeerplaats. Daarom besloot ik contact op te nemen met het bedrijf, om te vragen of zij al over laadpalen na hadden gedacht. Ze stonden open voor een kennismaking. Diezelfde week ben ik op locatie geweest om te kijken of de behoefte van Tastan Investment aansluiten bij ons concept. Als ik met een bedrijf in gesprek ga, probeer ik zo goed mogelijk te luisteren naar de wensen en behoefte van het bedrijf. 

Tijdens dit gesprek vertelde Tastan Investment dat zij opzien tegen de investering in laadtechnologie omdat zij het zien als een extra service. Een laadpalen abonnement sloot daarom uitstekend aan bij de behoefte van de klant. Zij betalen een vast bedrag per maand, zonder dat ze een grote investering hoeven te doen. 

Na de behoefte-inventarisatie zijn wij in contact gekomen met de aannemer. Een belangrijke schakel in het installatieproces, hij dacht met ons mee over zaken zoals de locatie van de laadpalen, het vermogen dat beschikbaar moest zijn en hoe de aansluitingen voorbereid moest worden. 

Daarnaast ben ik bezig met het organiseren van een webinar. Tijdens dit live webinar proberen wij in contact te komen met potentiële en bestaande klanten. De webinar die ik organiseer, gaat over het verduurzamen van het wagenpark. Hier kan ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens de salesgesprekken met andere bedrijven verder delen. 

Waarom heb je gekozen voor een stage bij Revolt? 

Toen ik de vacature van Revolt voorbij zag komen heb ik niet getwijfeld, en heb ik er gelijk op gereageerd. Ik zit nu in het derde leerjaar van mijn studie Business Studies en in dit leerjaar moest ik kiezen voor een afstudeerrichting, de afstudeerrichting die ik heb gekozen is ondernemen. Om dan stage te mogen lopen bij een start-up brengt veel voordelen met zich mee. Ik heb bijvoorbeeld veel geleerd over interne en externe communicatie en het optimaliseren van het salesproces, met als specificatie acquisitie. Dit kan ik later goed gebruiken in mijn eigen onderneming. Revolt biedt mij veel vrijheid waardoor ik mijn eigen ideeën goed kan uitwerken. 

Wat heb je geleerd tijdens je stage? 

Tijdens mijn stage heb ik op allerlei verschillende aspecten veel geleerd. Zo ben ik bijvoorbeeld achter ontwikkelpunten op persoonlijk vlak gekomen. Ik was aan het begin van de stage vaak erg terughoudend met het geven van mijn mening over bepaalde bedrijfsprocessen, echter heb ik gaandeweg geleerd dat mijn mening juist een toevoeging geeft aan het bedrijf en dat ik kan vertrouwen op mijn vaardigheden. Ook heb ik veel geleerd over hoe ik in gesprek moet gaan met bedrijven. In deze gesprekken is het belangrijk om naar de wensen en behoeften van een bedrijf te luisteren en de juiste vragen te stellen in plaats van het product of dienst te verkopen. 

Wat heeft de stage te maken met je opleiding?

Tijdens de specialisatie die ik heb gekozen van mijn opleiding mag ik een eigen bedrijf op zetten, dit kan een fictief bedrijf zijn of een bestaand bedrijf. Bij Revolt moest ik heel zelfstandig te werk gaan. Tevens heb ik veel geleerd over sales en marketing. Dit zijn vaardigheden die essentieel zijn als je een eigen bedrijf start. Tijdens mijn opleiding zijn er ook regelmatig studentenfeestjes, de vrijdagmiddagborrels van Revolt sluiten hier goed bij aan.

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.