Back

Revolt Hub van ontwerp tot productie

september 2021

Geschreven door Jaap Verborg – Verborg Engineering 

In juni 2020 werd ons gevraagd, of wij mee wilde denken over een ontwerp voor een gecombineerde laad-/ reclamezuil. Dit heeft geresulteerd in de huidige Revolt Hub. Er was al een ontwerpstudie gedaan en er was een schetsmatig concept voorhanden. Dit ontwerp is gemaakt door studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU-Delft. Zoals te zien in onderstaande afbeelding was het ontwerp vernieuwend, de verhoudingen klopte en de vorm zag er mooi, understated en minimalistisch uit.

Origineel concept van de Revolt HUB

Ons werd al snel de vraag gesteld, of Verborg Engineering het een prototype wilde realiseren. Wij gaven aan dat we, als we de HUB uit plaatwerk mochten realiseren, we dat graag wilden doen. De eerste fase bestond uit het maken van een 3D ontwerp in SolidWorks. Deze fase stond in het teken van nadenken over de realisatie van het concept. Voorop stond een premium uitstraling, die past bij REVOLT als start-up.

Gezien de fase waarin REVOLT zich als start-up destijds bevond was het belangrijk dat het prototype als enkel stuk gerealiseerd kon worden, daarnaast startte de productie in relatief kleine batches. Tijdens het creatieve proces moesten er snel keuzes gemaakt worden: Welke materialen worden er gebruikt? Wat is de beste constructie voor de Hub? Hoe kunnen we 55” schermen monteren? Wat voor scharnieren zijn het beste voor de deuren? Hoeveel ventilatie is er nodig? Hoe plaatsen we de besturingskast? Enzovoort. 

Daarnaast vonden wij het belangrijk dat de montage van de hub onzichtbaar moest zijn aan de buitenzijde, zodat de “zwevende” HUB opgetrokken lijkt uit massief RVS. Dat betekende dat er geen bouten, moeren, schroeven of lassen te zien mochten zijn aan de buitenkant van de HUB. Een mooie uitdaging voor ons als bedrijf, en een naadloos ontwerp voor REVOLT.

Gezien de situatie vorig jaar maart bespraken we de vorderingen in online meetings. Dit was natuurlijk niet de meest ideale manier van communiceren, toch liepen de gesprekken heel goed. REVOLT en wij waren erg enthousiast en al snel konden we overgaan tot realisatie.

Een rendering van de Revolt HUB

Van het digitale praatplaatje naar een compleet uitgewerkt tekeningenpakket, inclusief detailtekeningen, bestellijsten, werkvoorbereiding bleek een flinke uitdaging. Onze materialen- en onderdelenleveranciers hebben meegedacht over de realisatie en hebben een belangrijke rol gespeeld in het hele proces. Tijdens de bouwfase van het prototype hebben we besloten, om eerst de HUB compleet te monteren om te testen of alles paste zoals ontworpen. Tijdens deze fase hebben wij REVOLT voor het eerst bij ons mogen ontvangen in Roosendaal. Tijdens dit eerste bezoek was iedereen erg enthousiast, het was erg leuk om de positieve reacties van het team te zien, bij het zien van de in aanbouw zijnde HUB.

De volgende stap was de HUB volledig demonteren, om het RVS te laten glasparelen. Dit proces zorgt ervoor dat het oppervlak van het RVS een uniforme structuur krijgt en een zijdeglans. Na het parelen kon de definitieve montage beginnen. De HUB werd voor het eerst elektrisch aangesloten en getest. De logo’s en styling van REVOLT werden aangebracht op het plaatwerk en niet lang daarna werd de eerste HUB geplaatst. 

Wij hebben de ontwikkeling van de Hub en samenwerking met REVOLT als positief ervaren, het was nooit saai! En we zijn natuurlijk erg trots op het resultaat.

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.