Back

Elektrische auto's laden op kantoor, zonder gedoe

februari 2022

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat de ontwikkeling van laadtechnologie behoorlijk veranderd is zeker en dit zal de aankomende jaren in een hoog tempo doorgaan. Veel collega’s kiezen bijvoorbeeld voor een nieuwe elektrische leaseauto, toch zijn veel bedrijven hier nog niet op voorbereid. In 2021 is het aantal elektrische auto’s gestegen met 38 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens PWC zullen er in 2030 meer dan 1,9 miljoen elektrische auto’s in Nederland rijden. Tijd om in actie te komen dus, want laadpalen op kantoor zijn onmisbaar.

Een duurzaam kantoor

Vanaf 10 maart 2020 is het verplicht om bij nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand met minimaal tien parkeerplaatsen minimaal één laadpaal aan te leggen. Daarnaast is het verplicht om tegelijkertijd een leidingnetwerk ​​met genoeg capaciteit aan te leggen zodat er in 2023 bij één op de vijf parkeervakken een laadpaal aangelegd kan worden. Op de website van RVO Nederland lees je welke eisen van toepassing zijn voor jouw kantoor. 

In razendsnel tempo worden er nieuwe elektrische auto’s uitgebracht het is dan ook een kwestie van tijd tot verbrandingsmotoren niet meer de norm zijn. Hoe bereid je voor op de elektrificatie van jullie wagenpark? Naast de uitdagingen die komen kijken bij elektrificatie zijn er ook een aantal kansen. 

Laadpalen geven een duurzame en gastvrije uitstraling aan je kantoor. Bezoekers met een elektrische auto kunnen zorgeloos laden tijdens hun bezoek. Daarnaast kunnen collega’s altijd met een volle accu naar huis, ‘Range Axiety’ behoort dus tot het verleden!  Bijkomend voordeel is dat laden langs de snelweg vaak hoge kosten met zich mee brengen. Laadpalen op kantoor zorgen ervoor dat jouw collega’s niet meer langs de snelweg aan een dure snellader hoeven te laden, maar gewoon tijdens werkuren hun auto vol kunnen laden. 

Voor een laadpaal op eigen terrein is het niet nodig een vergunning aan te vragen. Moet de laadpaal op gemeentegrond geplaatst worden? Dan is het meestal noodzakelijk een vergunning aan te vragen! Is het parkeerterrein van jouw kantoor eigendom van een andere partij? Een laadpalen abonnement biedt uitkomst. Voor een vast bedrag per maand worden en laadpalen op jouw parkeerplaats geplaatst. Met een abonnement hoeven zowel de verhuurder als de huurder niet te investeren in dure hardware. Zo kan jij kan jouw bezoekers en collega’s een laadpaal aanbieden, zonder gedoe.

Laadpalen op de parkeerplaats van Out of Home Masters in Almere

De juiste partner

Bij de keuze voor een laadpaal op kantoor komen vast nog een aantal vragen op: Hoeveel laadpalen er nodig zijn? Wat de netcapaciteit is? Welke laadpaal het beste bij mijn bedrijf past? Voor veel facility managers en wagenparkbeheerders is de elektrificatie van het wagenpark een grote uitdaging. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een partner die met je meedenkt op lange termijn.

Wij kijken samen met jou wat de laadbehoefte zijn van jouw bedrijf en welke hardware hier het beste bij past. We kijken hoe we met een minimale investering een duurzame oplossing kunnen realiseren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen laadpalen aan te schaffen in combinatie met een onderhoudspakket, zo heb je vijf jaar lang geen omkijken meer naar het onderhoud. Kies je voor een abonnement? Dan hoef je helemaal nergens meer over na te denken, wij doen al het werk!

Benieuwd wat Revolt voor jou kan betekenen? Wij bieden een totale laadoplossing in abonnementsvorm waarbij laadpalen, installatie en onderhoud inbegrepen zijn in het maandbedrag. Ons unieke alles-in-één abonnement zorgt ervoor dat jij geen hoge investering hoeft te doen en enkel nog betaalt voor het gebruik! Hier leggen we je in 60 seconde uit hoe!

Charge the future together

Kies je voor een abonnement of schaf je de laadpalen liever zelf aan? Wij denken graag met over de mogelijkheden op jouw kantoor!

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.