Back

In 5 stappen de juiste laadoplossing

Revolt enkele slimme laadpaal
mei 2021

Geen gedoe, alleen gemak, you’re in charge


In 2020 hebben Rutger Bosch en Jeroen van de Ven, oprichters van laadpaal startup REVOLT marktonderzoek gedaan onder tientallen facility managers van bedrijven met een wagenpark groter dan 25 auto’s. Hieruit bleek dat 6 van de 10 bedrijven niet willen of kunnen investeren in de uitbreiding van laadpalen voor elektrische auto’s. Bovendien gaven 7 van de 10 bedrijven aan geen netverzwaring te willen doen en problemen ervaren met de beschikbare capaciteit vanuit het net om verdere elektrificatie van het wagenpark mogelijk te maken. REVOLT biedt jouw organisatie een stappenplan om deze laadvoorzieningen te realiseren.

1. SCAN

Om een wagenpark te elektrificeren zijn, naast het leasen of aanschaffen van elektrische auto’s, verschillende stappen van belang bij het realiseren van de juiste laadpalen op jouw bedrijfslocatie. Allereerst wordt gekeken naar de eigendomssituatie, omdat een eigenaar van een pand en parkeergelegenheid een ander proces doorloopt dan een huurder. Wanneer dit in kaart is gebracht zal een scan worden uitgevoerd die gericht is op jouw situatie.

Een eigenaar is verantwoordelijk voor de inrichting en het gebruik van de technische installatie. Hierdoor heeft een eigenaar de flexibiliteit om gezamenlijk met de huisinstallateur en REVOLT de laadvoorzieningen te realiseren. Een huurder krijgt te maken met de wensen van de verhuurder en eventueel met medehuurders. Deze partijen moeten gezamenlijk invulling geven aan de beslissing om wel of niet laadvoorzieningen te realiseren. Hierin krijgen de partijen mogelijk te maken met uiteenlopende behoeften, zoals veiligheid, wetgeving, kwaliteit en kosten. REVOLT ontzorgt in beide situaties door gezamenlijk in gesprek te gaan met de verschillende belanghebbenden. Hierin wordt de behoefte aan laadvoorziening, het beschikbare vermogen en laadprofielen in kaart gebracht. Een grote uitdaging voor pandeigenaren is dat zij vaker te maken krijgen met een zogenaamde elektriciteitsplafond. Dit betekent dat het gebruik van elektriciteit groeit, terwijl de beschikbare capaciteit hetzelfde blijft.

WIST JE DAT?

Met de batterij as-a-service van REVOLT bieden wij jou de mogelijkheid om altijd te kunnen beschikken over voldoende laadcapaciteit of om de capaciteit zelfs te vergroten zonder netverzwaring en zonder investering.

2. TECHNISCH VOORSTEL

Aan de hand van de scan wordt gekeken of de huidige situatie toereikend is voor de gewenste situatie. Vervolgens wordt een technisch plan opgesteld waarin REVOLT jou de juiste laadoplossing aanbiedt.

REVOLT ONTZORGT
Met onze alles-in-één laadoplossing zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgt wordt. Wij helpen je met de aanschaf, installatie en onderhoud van de laadvoorzieningen!

De investering in laadvoorzieningen zijn vaak erg hoog waardoor het financieel onaantrekkelijk kan zijn om deze investering te doen. Het is echter wel mogelijk om aanspraak te maken op verschillende fiscale maatregelen en subsidies, zoals het Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL). Om hier aanspraak op te maken moet jouw organisatie voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Bovendien zorgt de as-a-service laadoplossing van REVOLT ervoor dat de investering in laadvoorzieningen aanzienlijk verkleind wordt. Dit omdat, je in een abonnementsvorm betaald op basis van het gebruik van een laadpaal. Op deze manier weet je waar je aan toe bent. Op basis van het technisch plan wordt een prijsopgave opgesteld.

3. COMMERCIEEL VOORSTEL

REVOLT biedt verschillende abonnementsvormen aan, namelijk flexibel of vast en met of zonder advertenties. Het flexibele abonnement is opgedeeld in vier soorten, namelijk: basic, plus, pro en unlimited. Wanneer je meer laadt, zijn de kosten maandelijks lager en andersom. Het vaste abonnement zorgt ervoor dat je vooraf weet welk tarief jij betaalt. Ten slotte is de mogelijkheid aanwezig om de kosten minimaal te halveren door te kiezen voor een abonnement inclusief advertenties.

4. INSTALLATIE

Wanneer je een overeenkomst hebt met de laadpaal leverancier wordt de laadvoorziening in drie fase gerealiseerd. Allereerst moet de huisgebonden installatie aangepast en eventueel verzwaard worden waarna de bekabeling vanaf de installatie naar de gevel wordt aangelegd. Vervolgens wordt de bekabeling vanaf de gevel tot aan de locatie(s) van de laadpalen gelegd. Hierin zitten de grondwerkzaamheden met bijbehorende procedures zoals een KLIC melding bij inbegrepen. Ten slotte het aanleggen van de fundering, zodat de laadpaal aangesloten, geïnstalleerd en afgesteld kan worden.

WIST JE DAT?
Voor de bekabeling vanaf de installatie via de gevel naar de laadpalen zowel aanspraak gemaakt kan worden op de huisinstallateur als de specialistische partner van REVOLT.

5. ONDERHOUD

Het is van groot belang om de laadvoorzieningen voortdurend te onderhouden en onze dienstverlening ontzorgt jou daar volledig in. Zo zorgen wij er jaarlijks voor dat de laadpalen onderhouden worden, zodat ze optimaal functioneren en stijl uitstralen. Eventuele storingen kunnen gemeld worden via het telefoonnummer op de REVOLT laadpalen. Op deze manier word je zo snel mogelijk geholpen.

DE ALLES-IN-EEN-LAAD-OPLOSSING VOOR JOU

De toekomst van de elektrische voertuigen en de laadmarkt is onduidelijk, omdat continue nieuwe technologie wordt ontwikkeld en geïntroduceerd. De alles-in-één laadoplossing van REVOLT wordt afgenomen tegen een termijn van 60 maanden. Op deze manier is het voor ons mogelijk om jou te voorzien van de nieuwste technologieën! Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing.

Zit je antwoord er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.