Back

Waarom elektrisch rijden?

EV Testa Charging
april 2021

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, er komen in een snel tempo nieuwe modellen op de markt en in 2030 verwachten de meeste grote autofabrikanten geen brandstof auto’s meer te produceren. Wij hebben vijf redenen waarom je niet moet wachten tot 2030, maar nu al moet kiezen voor een elektrische auto. 

1. Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Minder uitstoot betekent minder vervuiling. Door te kiezen voor een elektrische auto help je luchtvervuiling tegen te gaan door uitlaatemissies te verminderen.  

2. Bespaar op brandstof kosten 

De gemiddelde automobilist laadt het vaakst bij een charging station op kantoor of thuis, dit kan tot wel 55% goedkoper zijn! Daarnaast is elektrisch rijden per kilometer goedkoper dan een benzineauto. Een elektrische middenklasser rijdt 100 kilometer voor ongeveer 6 euro (bij een kWh prijs van 0,23 euro). Dezelfde benzine middenklasse rijdt 100 kilometer voor 10 euro (bij een verbruik van 1 op 17 en een benzineprijs van 1,83).  

3. Bespaar op onderhoud

Een EV heeft minder bewegende onderdelen dan een benzine of diesel auto, hierdoor is onderhoud relatief eenvoudig en hoeft de auto minder vaak naar de garage.  Dit bespaart je in de loop van de jaren veel tijd en geld. Het grootste onderhoud van een elektrische auto is de accu, al blijft de technologie zich nog steeds snel ontwikkelen. De meeste batterijen kunnen nu al 15 jaar mee. 

4. Geen motorrijtuigenbelasting

De overheid wil het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, daarom zijn volledig elektrische auto’s en andere voertuigen zonder direct CO2 uitstoot zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Deze vrijstelling geldt tot 2024, 2025 is het overgangsjaar, dit jaar krijgen elektrische voertuigen 75% korting op de motorrijtuigenbelasting, vanaf 2026 geldt het volledige tarief. 

5. Elektrisch rijden is super stil

Elektrische auto’s hebben geen luide verbrandingsmotoren, hierdoor is het rijden in een elektrische auto een oase van stilte. 

Heeft jouw organisatie al elektrische auto’s in het wagenpark en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek onze laadoplossing. 

Plan een afspraak

Wil je meer weten over REVOLT en onze alles-in-één laadoplossing. Maak hier eenvoudig en snel een afspraak.