Klachten

Wij vinden het erg vervelend dat je op deze pagina terecht bent gekomen. We willen er dan ook alles aan doen jouw klacht zo goed mogelijk op te lossen. Het heb je een klacht over een laadpaal? Dan vragen we je direct contact op te nemen met onze servicepartner via het telefoonnummer 0850 200 904. Heb je een andere klacht? Dan gaat onze klachten procedure als volgt:

1. Vul het klachtenformulier in
Om je klacht goed in behandeling te kunnen nemen, vragen we je om de klacht in te vullen in onderstaand formulier. Zodra wij jouw klacht hebben ontvangen behandelen we deze direct.

2. Omschrijf je klacht
Vertel ons duidelijk wat jouw klacht is en hoe we deze volgens jou het beste op kunnen lossen. Wanneer de klacht om een laadpaal gaat vragen we je de locatie van de laadpaal te vermelden.

3. Informatiestroom
Wanneer wij je klacht hebben ontvangen en in behandeling hebben genomen, informeren we je over de status van de klacht. Niet alle klachten zijn even snel opgelost, daarom houden we jou graag op de hoogte! Wij nemen jouw klacht heel serieus, je krijgt in ieder geval uiterlijk de volgende werkdag reactie over opvolging van de klacht.

4. Oplossing
Wij zorgen er voor dat we binnen onze macht en regelgeving jou een passende oplossing bieden.

Klachtenformulier

Wij vragen je het klachtenformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Je krijgt in ieder geval uiterlijk binnen 7 werkdagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie van ons.